PP PIPING

Het integreren van de piping (leidingen) in een monoblock zwembad gemaakt van polypropyleen copolymeer (PPC) biedt verschillende voordelen:

PP Piping

LASCONSTRUCTIE ZONDER DICHTINGEN

Doordat zowel de aansluitingen in de zwembadwand alsook de leidingen in PP worden voorzien en in de verstevigingsribben van het monoblock zijn geïntegreerd, ontstaat er een constructie zonder schroefverbindingen, dichtingen of mogelijke problemen die kunnen ontstaan door assemblage van 2 vreemde materialen die niet dezelfde verbindingstechniek hebben. Dit vermindert het risico op lekkages die kunnen ontstaan bij traditionele aansluitingen.

VERHOOGDE STERKTE EN DUURZAAMHEID

De leidingen en hulpstukken die eveneens gelast zijn vormen zo met het monoblock één geheel, wat zorgt voor een sterkere en duurzamere structuur. Dit betekent o.a. ook minder kans op beschadigingen door druk of externe krachten. Door het leidingwerk te verwerken in de ribben kan er na plaatsing ook geen verzakking van de leidingen optreden.

PP Piping

EENVOUDIGERE INSTALLATIE

Het installatieproces wordt eveneens aanzienlijk vereenvoudigd omdat de leidingen al in het zwembad zijn geïntegreerd. Dit bespaart niet alleen tijd en arbeidskosten die normaal gepaard gaan met het installeren en aansluiten van externe leidingen. De bouwput kan ook smaller uitgegraven worden én er moet minder materiaal aangevoerd worden voor aanvulling van de kuip na plaatsing.

BEDRIJFSZEKERE PLAATSING

Met gelaste verbindingen voor zowel de in de wand ingewerkte aansluitingen in de kuip alsook voor het leidingwerk aan de buitenzijde worden mogelijke zwakke punten geëlimineerd en is er minder kans op problemen zoals lekkages of beschadigingen, wat resulteert in een vlotte, bedrijfszekere plaatsing.

PP Piping

BETERE ESTHETIEK

In de wand geïntegreerde aansluitingen zorgen voor een strakker en netter uiterlijk, omdat er geen uitstekende delen zijn en alles uit hetzelfde materiaal wordt vervaardigd en dus ook dezelfde kleur als de kuip, dit voor zowel de aansluitingen van de watercirculatie alsook voor de verlichting. Dit draagt bij aan een fraaiere afwerking van het zwembad.

OPTIMALISATIE VAN RUIMTE

Door de leidingen binnen de structuur van het zwembad zelf te integreren, kan ook de beschikbare ruimte efficiënter benut worden. Dit kan vooral handig zijn bij zwembaden in kleinere tuinen of beperkte ruimtes.

BETERE WATERCIRCULATIE

Leidingen worden bij elk project specifiek ontworpen en geïntegreerd in het monoblock zodat er steeds gezorgd kan worden voor een efficiënte watercirculatie, wat bijdraagt in een gelijkmatige en betere mechanische filtratie waardoor er minder chemicaliën voor desinfectie dienen toegevoegd te worden.

Deze voordelen maken van onze PPC monoblock zwembaden met geïntegreerde PP piping een aantrekkelijke optie voor zowel installateurs als eindgebruikers, doordat ze zorgen voor een efficiënter, duurzamer en onderhoudsvriendelijker zwembadsysteem.